Pečená prepelica
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme žĺtky a premiešame. Zvlášť vyšľaháme bielky a zľahka primiešame do plnky. Pripravenou plnkou naplníme prepelice a pečieme v rúre na vymastenom plechu pri 160 °C 45 minút.
- Paštrnák očistíme, nakrájame, osolíme a varíme spolu s mliekom domäkka. Uvarený paštrnák rozmixujeme na kašu a zjemníme maslom.
- Baby cviklu uvaríme, obvaríme aj kukuričné klásky. Uvarenú cviklu ošúpeme a kukuričku opražíme na mede. Na tanier dáme najprv paštrnákové pyré, na ktoré položíme prekrojenú prepelicu a pridáme uvarenú cviklu a kukuričku.
|