Plnená paprika inak

Autor receptu: marykay

Receptík inšpirovaný receptom z dobroty.sk, samozrejme zmenený a z môjho pohľadu aj vylepšený. Toto dávkovanie surovín je pre 2 osoby:

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ryžu uvaríme do polomäkka, zmiešame v miske spolu s mletým mäsom a pokrájaným vajíčkom uvareným natvrdo. Primiešame podľa chuti pár plátkov nadrobno nakrájanej klobásky, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ. Poriadne premiešame, pridáme nastrúhanú mozarellu. Petržlenovú vňať a bazalku nasekáme nadrobno, polovicu primiešame k tejto zmesi.
  2. Veľké papriky umyjeme a vyberieme z nich jadierka. Paradajky sparíme v horúcej vode a po chvíľke ich ošúpeme, nakrájame na kocky a vyložíme nimi zapekaciu nádobu. Túto paradajkovú vrstvu polejeme pretlakom a pár kvapkami olivového oleja, osolíme, okoreníme.
  3. Papriky naplníme ryžovou plnkou, uložíme na paradajkovú hmotu zapekacej misky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej trúby.
  4. Po 30-35 minútach alobal odstránime, papriky posypeme zvyškom nasekaných bylieniek a parmezánom, zapneme funkciu grilu a grilujeme ešte cca. 10 minút - pozor na to, aby sa nepripálili. Vyberieme a servírujeme, najlepšie to chutí s listovým ľadovým šalátom. Dobrú chuť!