Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dávno som nerobila plnenú papriku. Vlani , tak ako každý rok , som navarila kopec paradajkového pretlaku. Treba ho míňať.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. K mletému mäsu som pridala ryžu , ktorá mi zostala z predošlého dňa. Nadrobno som nakrájala malú cibuľu. Pridala som ešte 2 vajíčka , soľ , 1 čl majoránky , nastrúhala som trochu muškátového orecha , mleté čierne korenie .
  2. Z komory som si priniesla domáci pretlak.
  3. Papriky som umyla a očistila som ich. Papriky boli dosť úzke , tak som ich po dĺžke narezala.
  4. Zmes som dobre premiešala.
  5. Mäsovou zmesou som naplnila papriky. Zo zvyšného mäsa som spravila guľky. Tie som vyváľala v hladkej múke.
  6. V hrnci som nechala zohriať olej. Pridala som 2 pl hladkej múky a 2 pl cukru. Spravila som zásmažku. Tú som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Zamiešala som a pridala som paradajkový pretlak , bobkové listy a vodu , ktorou som vypláchla fľašky. Omáčku som osolila , okorenila.
  7. Omáčku som nechala zovrieť za občasného miešania. Do vriacej omáčky som pridala plnené papriky a guľky. Varila som ich asi 30 minút.
  8. Tu je už jedna porcia na stole. Podávala som s chlebom.