Plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: janger
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept,
som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore recepty sa mi dost pozdavaju,
takze asi castejsie po nej siahnem. Tento recept by mal byt podla popisu taliansky. Trosku
som si ho upravila. Kniha sa vola Najlepsie recepty z celeho sveta...
3 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mnozstvo plnky uplne staci na 4 papriky. Ja som mala 3, plnka mi zostala, tak som nou naplnila este 3 paradajky.
- Starsie pecivo (ci uz biele, alebo celozrnne) pokrajame na male kocky. Dame do misky a polejeme 3PL olivoveho oleja. Premiesame.
- Pokrajame ancovicky, olivy, posekame petrzlenovu vnat. Cesnak pretlacime. Pridame to spolu s listkami tymianu a kaparami do misky s pecivom. Zamiesame, pridame podla potreby sol, cerstvo pomlete korenie.
- Potom este postupne prilievame zvysny olivovy olej. Premiesame.
- Pridame do toho polovicu postruhaneho syra. Vsetko dobre premiesame.
- Z papriky kusok zhora odrezeme. Vnutro papriky vycistime a naplnime plnkou. Posypeme syrom.
- Zakryjeme vrskom.
- Kedze mi plnka zostala, naplnila som aj par paradajok, z ktorych som najprv vyskrabkala semienka.
- Podlejeme to troskou bujonu. Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. Papriku pecieme asi 30 minut. Trosku do nej pichnite, ci je upecena. Paradajky staci piect kratsie.
- Vyberieme z rury a podavame. My sme to jedli s celozrnnou ryzou.
- Ak vyskusate, tak prajem dobru chut :-).