Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: janger

Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore recepty sa mi dost pozdavaju, takze asi castejsie po nej siahnem. Tento recept by mal byt podla popisu taliansky. Trosku som si ho upravila. Kniha sa vola Najlepsie recepty z celeho sveta...

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mnozstvo plnky uplne staci na 4 papriky. Ja som mala 3, plnka mi zostala, tak som nou naplnila este 3 paradajky.
  2. Starsie pecivo (ci uz biele, alebo celozrnne) pokrajame na male kocky. Dame do misky a polejeme 3PL olivoveho oleja. Premiesame.
  3. Pokrajame ancovicky, olivy, posekame petrzlenovu vnat. Cesnak pretlacime. Pridame to spolu s listkami tymianu a kaparami do misky s pecivom. Zamiesame, pridame podla potreby sol, cerstvo pomlete korenie.
  4. Potom este postupne prilievame zvysny olivovy olej. Premiesame.
  5. Pridame do toho polovicu postruhaneho syra. Vsetko dobre premiesame.
  6. Z papriky kusok zhora odrezeme. Vnutro papriky vycistime a naplnime plnkou. Posypeme syrom.
  7. Zakryjeme vrskom.
  8. Kedze mi plnka zostala, naplnila som aj par paradajok, z ktorych som najprv vyskrabkala semienka.
  9. Podlejeme to troskou bujonu. Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. Papriku pecieme asi 30 minut. Trosku do nej pichnite, ci je upecena. Paradajky staci piect kratsie.
  10. Vyberieme z rury a podavame. My sme to jedli s celozrnnou ryzou.
  11. Ak vyskusate, tak prajem dobru chut :-).