Plnená kačka
Autor receptu: olinecka
Kačku doma pripravujem na sviatky ,myslim,že po pôste padne dobre každemu.
8-9 porcií |
30 minút príprava |
180 minút na 200 °C |
Postup
- Kačku poriadne umyjeme a o čistime usušime papierovov osuškou.Kridla z nej odrežeme môžme použiť do polievky,takisto z nej oberieme masť.
- Urobime plnku nakrajame rožky alebo žemle na kocky,ktore zľahka namačame fo mlieka .Pridame soľ a korenie podľa chuti nakrajame nadrobno pažitku a petržlenovu vňať,žltky z 2 vajec pokvapkame olejom.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh a zľahka primiešame do plnky.Naplnime kačku ,ktoru poriadne nasolime vložime do zapekacej misy a zakryjeme vekom.
- Pečieme vo vyhriatej rure na 200 stupňov 2 hodiny po 2 hodinach odkryjeme vekom a kačku potrieme medom nechame v rure ešte hodinu a potom je hotova.Dobru chuť.