Plnená kačka

Autor receptu: olinecka

Kačku doma pripravujem na sviatky ,myslim,že po pôste padne dobre každemu.

8-9
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačku poriadne umyjeme a o čistime usušime papierovov osuškou.Kridla z nej odrežeme môžme použiť do polievky,takisto z nej oberieme masť.
  2. Urobime plnku nakrajame rožky alebo žemle na kocky,ktore zľahka namačame fo mlieka .Pridame soľ a korenie podľa chuti nakrajame nadrobno pažitku a petržlenovu vňať,žltky z 2 vajec pokvapkame olejom.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh a zľahka primiešame do plnky.Naplnime kačku ,ktoru poriadne nasolime vložime do zapekacej misy a zakryjeme vekom.
  3. Pečieme vo vyhriatej rure na 200 stupňov 2 hodiny po 2 hodinach odkryjeme vekom a kačku potrieme medom nechame v rure ešte hodinu a potom je hotova.Dobru chuť.