Placky s cibuľou
Autor receptu: mamatata2
Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II.súbor z roku 1988. Znalci čínskej kuchyne musia posúdiť, či toto jedlo Číňania pripravujú, lebo chuťovo mi to pasuje aj do našej kuchyne. V knižke sa píše , že recept je zo severnej Číny, kde sa robia často múčne jedlá.
5 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Preosiatu múku dajte do misy a postupne pridávajte vodu. Vypracujte cesto - najprv vareškou, potom rukami cca 10 min. alebo robotom.
Nechajte odpočívať cca 1/2 hodiny pod misou a niekoľkokrát prepracujte.
- Cibule alebo pór pokrájajte.
- Cesto rozdeľte a vyvaľkajte. Placku potrite olejom, posoľte, posypte mletým korením, rozložte cibuľu alebo pór.
Placku zatočte do rolády a potom z nej urobte slimáka. Takto je to odfotené v knižke :
- Slimáčika rozvaľkajte na silnejšiu placku o veľkosti panvice, ktorú máte. Opekajte ju do zlata na panvici s menším množstvom tuku. Ja som mala panvicu zakrytú, treba piecť pomaly, aby placka bola z vrchu chrumkavá, ale vo vnútri vláčna.
- Priznanie :
Placka na obrázku je trochu iná : pri robení opekancov som uchmatla kus opekancového cesta , ktoré som použila . Takže v pohode sa môže použiť aj univerzálne kysnuté cesto. Ale originál recept je rýchlejší.
- Tip:
Môžeme urobiť aj škvarkové placky, vtedy cesto nepotierame olejom, ale na cesto sa dajú mleté alebo na drobno pokrájané škvarky a na ne sa dá cibuľa alebo pór. Vyskúšajte!
Dobrú chuť !