Placky s cibuľou

Autor receptu: mamatata2

Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II.súbor z roku 1988. Znalci čínskej kuchyne musia posúdiť, či toto jedlo Číňania pripravujú, lebo chuťovo mi to pasuje aj do našej kuchyne. V knižke sa píše , že recept je zo severnej Číny, kde sa robia často múčne jedlá.

5
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku dajte do misy a postupne pridávajte vodu. Vypracujte cesto - najprv vareškou, potom rukami cca 10 min. alebo robotom. Nechajte odpočívať cca 1/2 hodiny pod misou a niekoľkokrát prepracujte.
  2. Cibule alebo pór pokrájajte.
  3. Cesto rozdeľte a vyvaľkajte. Placku potrite olejom, posoľte, posypte mletým korením, rozložte cibuľu alebo pór. Placku zatočte do rolády a potom z nej urobte slimáka. Takto je to odfotené v knižke :
  4. Slimáčika rozvaľkajte na silnejšiu placku o veľkosti panvice, ktorú máte. Opekajte ju do zlata na panvici s menším množstvom tuku. Ja som mala panvicu zakrytú, treba piecť pomaly, aby placka bola z vrchu chrumkavá, ale vo vnútri vláčna.
  5. Priznanie : Placka na obrázku je trochu iná : pri robení opekancov som uchmatla kus opekancového cesta , ktoré som použila . Takže v pohode sa môže použiť aj univerzálne kysnuté cesto. Ale originál recept je rýchlejší.
  6. Tip: Môžeme urobiť aj škvarkové placky, vtedy cesto nepotierame olejom, ale na cesto sa dajú mleté alebo na drobno pokrájané škvarky a na ne sa dá cibuľa alebo pór. Vyskúšajte! Dobrú chuť !