Pizza slimáky

Pizzové slimáky z kysnutého cesta

Autor receptu: bakingtherapy

Nadýchané, voňavé, pizzové..

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvasok z mlieka, droždia a cukru.
  2. Múku zmiešame so soľou, pridáme olivový olej, vajcia a kvások. Miešame, dokým sa cesto nebude lepiť. Necháme kysnúť asi 20 minút.
  3. Cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, pridáme syr, pizza korenie a zatočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska (mne vyšlo 30 slimákov), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a slimáky pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
  4. Hneď po vytiahnutí z rúry ich natrieme roztopeným maslom, do ktorého pridáme cesnak a vychutnávame.