Pizza slimáky
Pizzové slimáky z kysnutého cesta
Autor receptu: bakingtherapy
Nadýchané, voňavé, pizzové..
30 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvasok z mlieka, droždia a cukru.
- Múku zmiešame so soľou, pridáme olivový olej, vajcia a kvások. Miešame, dokým sa cesto nebude lepiť. Necháme kysnúť asi 20 minút.
- Cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, pridáme syr, pizza korenie a zatočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska (mne vyšlo 30 slimákov), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a slimáky pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
- Hneď po vytiahnutí z rúry ich natrieme roztopeným maslom, do ktorého pridáme cesnak a vychutnávame.