Pizza zo špaldovej múky
Autor receptu: tess
Postup- Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme na hladké cesto.
(Uvedené množstvo vody je len orientačné. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť.)
- Cesto necháme kysnúť minimálne pol hodinu a zatiaľ si pripravíme rajčinový pretlak.
- Rajčinový pretlak:
Do vriacej vody pridáme umyté rajčiny. Necháme ich variť až kým neprasknú. Odstavíme ich od ohňa, opláchneme a zbavíme ich šupky. Položíme ošúpané rajčiny na panvicu, rozpučíme ich a varíme na miernom ohni.
Pridáme koreniny - oregano, chilli, štipku soli, poprípade bazalku, majorán... (všetko podľa vlastnej chuti)
Na záver pridáme kečup. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme od ohňa.
- Nakysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech.
Pečieme v predhriatej trúbe asi 10, maximálne 15 minút.
- Po cca desiatich minútach vyberieme cesto z trúby, potrieme rajčinovým pretlakom, navrch dáme šunku, šampiňóny, kukuricu, olivy a syr.
Dáme zapiecť naspäť do trúby na 5 minút.
|