Pizza zo špaldovej múky

Autor receptu: tess

15-20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. (Uvedené množstvo vody je len orientačné. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť.)
  2. Cesto necháme kysnúť minimálne pol hodinu a zatiaľ si pripravíme rajčinový pretlak.
  3. Rajčinový pretlak: Do vriacej vody pridáme umyté rajčiny. Necháme ich variť až kým neprasknú. Odstavíme ich od ohňa, opláchneme a zbavíme ich šupky. Položíme ošúpané rajčiny na panvicu, rozpučíme ich a varíme na miernom ohni. Pridáme koreniny - oregano, chilli, štipku soli, poprípade bazalku, majorán... (všetko podľa vlastnej chuti) Na záver pridáme kečup. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme od ohňa.
  4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Pečieme v predhriatej trúbe asi 10, maximálne 15 minút.
  5. Po cca desiatich minútach vyberieme cesto z trúby, potrieme rajčinovým pretlakom, navrch dáme šunku, šampiňóny, kukuricu, olivy a syr. Dáme zapiecť naspäť do trúby na 5 minút.