Pizza z karfiolového cesta
Autor receptu: romso
Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote?
Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte
pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A
čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.
40 minút príprava |
15-20 minút na 210 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si karfiolové cesto. Karfiol rozdelíme na menšie časti (stromčeky), nakrájame ich nadrobno a vložíme do misky. Pridáme vajíčka, postrúhaný syr, soľ, korenie a 1,5 lyžičky oregana. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do homogénnej masy.
- Masu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru kruhu. Cesto by malo byť hrubé približne 3-4 mm (pri hrubšom ceste hrozí, že aj po upečení bude vodnaté).
- Cesto pečieme 15-20 min, kým nebude mať na povrchu hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)