Pivové kuriatko
Autor receptu: igurman
Kuracie recepty sú veľmi obľúbené. Keďže som mal doma kuracie stehná a "Radler" -
citrónové pivo, bolo rozhodnuté.
Výsledok je hodný odporúčania.:-))
6 porcií |
20 minút príprava |
105 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie stehná nasolíme. Na spodok pekáča dáme na plátky nakrájané maslo. Na to poukladáme kuracie stehná.
V miske si pripravíme z medu, posekaného rozmarínu, zázvoru a cesnaku omáčku,
- ktorou dobre potrieme kuracie stehná. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme pekáč. Pečieme nezakryté 20 minút. Potom zalejeme pivom a zakryjeme. Teplotu znížime na 160 stupňov. Zakryté pečieme 1 hodinu. Po hodine pečenia odokryjeme a vlastným výpekom podlievame kuracie stehná. Dopekáme 25 minút. Podlievame každých 8 minút.Nech máme kožu pekne chrumkavú. Hotovo!
- Podávame s ryžou, ktorú pripravíme na červenej cibuli a petržlenovej vňati.
Prajem dobrú chuť iGurman