Pistáciový ovál

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto I: bielok vyšľaháme, pridáme práškový cukor a rozpus-tené, vychladnuté maslo. Múku zľahka zamiešame varechou a cesto prifarbíme. Natrieme na silikónovú podložku a zúbkovanou kartou natiahneme pásiky. Necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Cesto II: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec zamiešame múku. Polovicu cesta opatrne natrieme na cesto I, ktoré sme vytiahli z chladničky. Zvyšok natrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C asi sedem minút. Po upečení a vychladnutí vzorkový plát nakrájame na pásiky na veľkosť formy, do ktorej to budeme plniť. Z čistého piškótového cesta vykrojíme spodok dezertu.
  3. Griláž: kryštálový cukor upálime na karamel, zamiešame pistácie a vylejeme na vymastený plech. Necháme vychladnúť, valčekom podrvíme. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vanilkou a cukrom. Rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme griláž. Túto náplň nastriekame do foriem vyložených plátom a doplníme zvyšnou šľahačkou. Po dokonalom stuhnutí dezert vytlačíme z formy a dozdobíme.