Pistáciová torta (fotorecept)

Autor receptu: lucka1111

Túto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre nás doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, ale teraz som neodolala. Ak máte chuť vyskúšajte tiež , my sme boli milo prekvapení :)

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky oddelíme od bielok, vyšľaháme sneh s cukrom, pridáme žĺtka a pomaly premiešavame, pridáme lyžicu vody.
  2. Pridáme preosiatu múku, ktorú už zamiešame vareškou. Upečieme korpus. Je to klasická piškóta .
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť. Prekrojíme na poly a bohato natrieme marhuľovým džemom. Ja som mala marhuľovoslivkový - preto je taký tmavý.
  4. Pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť 400 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V 100 ml mlieka si rozmiešame pudingy, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding.
  5. Odstavíme, puding zotrieme po bokoch hrnca a priložíme naň igelitové vrecko aby nevznikla šupka - necháme vychladnúť.
  6. Keď puding vychladne odstránime vrecko, ak sa vyzrážali pod ním kvapky vody priložíme papierový obrúsok, ten ju vpije. Puding vyšľaháme a pridáme pistáciový termix.
  7. Teraz vyšľaháme šľahačky a pripravíme si želatínu. Na pôvodnej fotke je želatína, ktorú som ale zamenila za väčšiu, tá malá by asi nestačila!!!
  8. Želatínu zalejeme 100ml vody, rozmiešame. Pridáme do nej 2 lyžice pudingu, premiešame a vylejeme do zvyšného pudingu. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
  9. Takto vyzerá hotový krém. Ja som ale ešte pridala asi 2 polievkvoé lyžice práškového cukru, zdal sa mi málo sladký. Ale každý podľa svojej chuti.......
  10. Prekrojený korpus potretý marmeládou spojíme, dáme naspäť do ráfika, alebo tortovej formy. Na korpus vylejeme krém. Deli tyčinku si nastrúhame - je to fuška :D , a posypeme tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc, ale my sme ju jedli po pár hodinách a držala pekne :)
  11. A hotovo :)
  12. Prierez :)
  13. ráfik alebo forma 22cm