Pistáciová torta (fotorecept)
Autor receptu: lucka1111
Túto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre
nás
doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, ale teraz som neodolala.
Ak máte chuť vyskúšajte tiež , my sme boli milo prekvapení :)
Postup
- Korpus: Žĺtky oddelíme od bielok, vyšľaháme sneh s cukrom, pridáme žĺtka a pomaly premiešavame, pridáme lyžicu vody.
- Pridáme preosiatu múku, ktorú už zamiešame vareškou. Upečieme korpus. Je to klasická piškóta .
- Upečený korpus necháme vychladnúť. Prekrojíme na poly a bohato natrieme marhuľovým džemom. Ja som mala marhuľovoslivkový - preto je taký tmavý.
- Pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť 400 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V 100 ml mlieka si rozmiešame pudingy, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding.
- Odstavíme, puding zotrieme po bokoch hrnca a priložíme naň igelitové vrecko aby nevznikla šupka - necháme vychladnúť.
- Keď puding vychladne odstránime vrecko, ak sa vyzrážali pod ním kvapky vody priložíme papierový obrúsok, ten ju vpije. Puding vyšľaháme a pridáme pistáciový termix.
- Teraz vyšľaháme šľahačky a pripravíme si želatínu. Na pôvodnej fotke je želatína, ktorú som ale zamenila za väčšiu, tá malá by asi nestačila!!!
- Želatínu zalejeme 100ml vody, rozmiešame. Pridáme do nej 2 lyžice pudingu, premiešame a vylejeme do zvyšného pudingu. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
- Takto vyzerá hotový krém. Ja som ale ešte pridala asi 2 polievkvoé lyžice práškového cukru, zdal sa mi málo sladký. Ale každý podľa svojej chuti.......
- Prekrojený korpus potretý marmeládou spojíme, dáme naspäť do ráfika, alebo tortovej formy. Na korpus vylejeme krém. Deli tyčinku si nastrúhame - je to fuška :D , a posypeme tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc, ale my sme ju jedli po pár hodinách a držala pekne :)
- A hotovo :)
- Prierez :)
- ráfik alebo forma 22cm