Piškótový koláč z domácich jahôd
Autor receptu: andul
Kedže máme obdobie, kedy dozrievajú na záhradách jahôdky tak som si spravila ľahučký koláč ku káve z doma vypestovaných jahôd :))
15 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Bielka oddelime od zltkov a vyslahame ich na sneh so štipkou soli. Žĺtka, cukor, vanilkovy cukor vyšľaháme a pridáme k ním vodu a olej. Do tekutej zmesi pridáme muku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme do olejom vymazaného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri teplote 200*C 20 minút. Rozmery môjho plechu su 20x28. Čiže na väčší plech si musíte množstvo zdvojnásobiť
- Cesto potrieme jahodovym džemom (samozrejme domácim :P)
- Tvaroh, smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor a rum rozmixujeme ponorným mixérom. Hmota nemôže byť príliš riedka lebo by tiekla z koláča .
- Plnku natrieme na koláč
- Jahody si umyjeme nakrájame na polovice a poukladáme na koláč . Dáme to este na dáku hodinku stuhnúť do chladničky . Prajem dobrú chuť :))