Pirohy s hroznom na šípkovej šťave
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Hrozienka zalejeme rumom a necháme cez noc nasiaknuť. Potom ich rozmixujeme ponor-ným mixérom. Hrozno prepolíme a vyberieme semiačka. Zmiešame s cukrom a hrozienkami.
- Umyté šípky nakrájame a varíme v cukrovej vode asi pol hodiny, rozmixujeme a precedíme.
- Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Zo zemiakov, soli, z vajíčka a múky vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku dvoch centimetrov. Vykrajujeme štvorčeky a plníme hroznovou zmesou. Tvarujeme valčeky alebo pirohy. Vyvárame vo vriacej vode.
- Pirohy polejeme roztopeným maslom a šípkovým krémom. Posypeme zomletým makom a práškovým cukrom.
|