Pirohy s dubákovo-špenátovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto.
  2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame, zmiešame s podusenými dubákmi a ochutíme soľou.
  3. Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, podávame so smotanovou omáčkou a tvrdým syrom.