Pirohy s dubákovo-špenátovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup- Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto.
- Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame, zmiešame s podusenými dubákmi a ochutíme soľou.
- Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať, podávame so smotanovou omáčkou a tvrdým syrom.
|