Pikantný dusený mangold (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu,
vyskúšala som,niečo na tom naozaj je. Spravila som dusený mangold na pikantný spôsob a
je výborný, veľmi nám chutil.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 80-90 °C |
Postup
- Pripravila som mangold.
- Odrezala som z listov hrubé konce dole, umyla som ich a nechala na cednílu odkvapkať z vody.
- Z listov mangoldu som povykrajovala silné rebrá, a pokrájala som ho na hrubé prúžky.
- Očistila som cesnak a pripravila som pálivú červenú čerstvú papriku, cesnak som pokrájala na plátky, papriku na krúžky.
- Na rozohriatom oleji som orestovala pálivú papriku,...
- ..pridala som pokrájaný mangold, restovala som ho na strednom plameni,...
- ...ked zavädol a značne sa zmenšil jeho objem, pridala som plátky cesnaku,...
- ..ktoré som restovala len krátko, kým sa pekne rozvoňal, osolila som mangold,...
- ..okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením, premiešala a dusila som ho, kým nezmäkol.
- Pripravila som citrónovú šťavu a pridala som ju do hotového mangoldu.
- Podávala som ho s varenými zemiakmi, je to veľmi ľahké, pikantné a príjemne kyslé, veľmi chutné, svieže jedlo, rýchlo hotové, samozrejme ja som prikusovala ešte štipľavú papriku.:-)