Pikantný dusený mangold (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, vyskúšala som,niečo na tom naozaj je. Spravila som dusený mangold na pikantný spôsob a je výborný, veľmi nám chutil.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 80-90 °C

Postup

  1. Pripravila som mangold.
  2. Odrezala som z listov hrubé konce dole, umyla som ich a nechala na cednílu odkvapkať z vody.
  3. Z listov mangoldu som povykrajovala silné rebrá, a pokrájala som ho na hrubé prúžky.
  4. Očistila som cesnak a pripravila som pálivú červenú čerstvú papriku, cesnak som pokrájala na plátky, papriku na krúžky.
  5. Na rozohriatom oleji som orestovala pálivú papriku,...
  6. ..pridala som pokrájaný mangold, restovala som ho na strednom plameni,...
  7. ...ked zavädol a značne sa zmenšil jeho objem, pridala som plátky cesnaku,...
  8. ..ktoré som restovala len krátko, kým sa pekne rozvoňal, osolila som mangold,...
  9. ..okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením, premiešala a dusila som ho, kým nezmäkol.
  10. Pripravila som citrónovú šťavu a pridala som ju do hotového mangoldu.
  11. Podávala som ho s varenými zemiakmi, je to veľmi ľahké, pikantné a príjemne kyslé, veľmi chutné, svieže jedlo, rýchlo hotové, samozrejme ja som prikusovala ešte štipľavú papriku.:-)