Kuracie krídelká
Pikantné údené krídelká
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- V hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL oleja a restujeme najemno nakrájané 2 jarné cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 PL trstinového cukru, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL vínneho octu, 2 PL tmavej sójovej omáčky a 1/2 ČL mletého čili.
- 1,5 kg údených kuracích krídel vypražíme v 500 ml slnečnicového oleja dozlatista, vyberieme a necháme odkvapkať.
- Vypražené krídelká preložíme do panvice s omáčkou, dobre prehrejeme a premiešame. Servírujeme posypané nasekanou jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a nakrájanou čili papričkou.
|