Pikantné morčacie prsia na mede (fotorecept)
Autor receptu: tiginko
Trochu upravená inšpirácia z Veselých borůvek sa zíde, keď nemáte čas sa venovať komplikovanejšiemu obedu
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- V hrnčeku si roztopíme maslo a pridáme med. Necháme trochu vychladnúť.
- Umyté morčacie prsia osušíme, posolíme a posypeme cayenským korením a urobíme do nich zárezy, ktoré vyplníme naplátkovaným cesnakom a vetvičkami rozmarínu.
- Mäso položíme do menšej zapekacej nádoby, v ktorej máme rozložené na kolieska nakrájaný citrón a polejeme ho zmesou masla a medu.
- Buď vložíme a uzavrieme nádobu do vrecka na pečenie ako ja, alebo ho prikryjeme alobalom.
- Pečieme 30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, potom vrecko/alobal odstránime a za častejšieho polievania výpekom dopečieme cca 20 min do červena. Zároveň s mäsom môžeme dať v ďalšom vrecku piecť na spodok rúry s trochou oleja premiešanú zeleninu na prílohu, tentoraz to bola mrkva, šampiňóny a zelené fazuľkové struky.
- Keď je mäso hotové, vyberieme ho na dosku a necháme chvíľu pred krájaním odpočívať. Medzitým upečenú zeleninu bez šťavy preložíme do pekáčika po mäse, z ktorého vyberieme citrón a premiešame s výpekom. Mäso nakrájame na plátky, servírujeme so zeleninou a povedzme s varenými zemiakmi.