Pikantné marinované kuracie krídelká (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som mojim chlapom na ich želanie na večeru marinované kuracie krídelká, majú
radi krídelká i pikantné jedlá, k tomu im výborne chutil dobre vychladený orosený Pilsner
Urquell :-)
3 - 4 porcie |
15 minút príprava |
20 + 20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravila som najprv marinádu, do misky som nastrúhala cesnak a cibuľu, pridala som údenú mletú papriku, cayenské korenie, tymián, olivový olej,...
- ...čerstvo mleté čierne korenie, dobre som všetko premiešala a marináda bola hotová.
- Kuracie krídelká som umyla, osušila a vložila do pekáčika,...
- ..poriadne som ich osolila z oboch strán,...
- ...potrela som ich výdatne pripravenou marinádou z každej strany a nechala som ich marinovať v chladničke 4 hodiny, najlepšie však cez noc,...
- ...potom som misku od marinády vypláchla trochou vody a zvyšok marinády spolu s olejom som pridala ku krídelkám.
- Pripravené krídelká som piekla neprikryté v rúre vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom najprv 20 minút z jednej strany, potom 20 minút z druhej strany za častého prelievania výpekom.
- Hotové horúce krídelká som podávala s krajcom čerstvo upečeného domáceho chlebíka, vhodné sú i zemiaky v akejkoľvek úprave alebo dusená ryža, dobre sa ku krídelkám šmýkalo dobre vychladené pivečko Pilsner Urquell.
- záber zblízka: na obrázku je vidno chutnú dobre vypečenú chrumkavú kožičku, pod ktorou sa skrýva mäkkučké šťavnaté mäsíčko, je to jednoduché a pomerne rýchlo hotové jedlo pikantnej chuti výborne ochutené a nádherne voňavé po údenej paprike cesnaku, cibuli a koreninách, odporúčam vrelo vyskúšať všetkým milovníkom pikantných jedál s údenou príchuťou, prajem vám Dobrú chuť :-)