Pikantné krídelká a šalát s cuketou

Autor receptu: timara

Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani bravčové rebierka :). A ja zas milujem kombináciu čerstvého šalátu s chrumkavými krutónikmi :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Krídelká si umyjeme a osušíme. V mise si zmiešame všetky tekuté prísady a na drobno nakrájaný cesnak a chilli papričky. Krídelká dôkladne premiešame, aby sa zmes dostala všade. Pečieme prikryté cca hodinu, občas ich polievame výpekom. Potom ich odokryjeme a pečieme, do kým nie sú krídelká krásne červeno-zlatavé :)
  2. Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme do misy. Cuketu nakrájame na tenké plátky (ja ich robím so škrabkou na zeleninu :). Pridáme nastrúhaný parmezán a zľahka premiešame.
  3. V miske si zmiešame olivový olej, soľ a čerstvo namleté korenie. Pridáme nakrájané krutóny a premiešame. Rozložíme ich na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Pečieme 2-5 minút. Šalát posypeme krutónikmi a môžeme ho ešte dozdobiť hoblinkami parmezánu.