Pikantné fašírky v kabátiku z údenej slaniny (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pripravila som z mletého mäsa, cibule, cesnaku, pálivej papriky, sladkej mletej údenej papriky fašírkovú zmes, vytvarovala som z nej guľky, obalila v údenej slanine a upiekla, výborne chutili so zemiakovým pyré - vhodné na obed alebo na večeru.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala mleté mäso, soľ...
  2. ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie, údenú sladkú mletú červenú papriku,...
  3. ...prelisovaný cesnak, na jemnučko posekanú pálivú sušenú papriku,...
  4. ...jedno vajce,...
  5. ...posekanú cibuľu,...
  6. všetko som spolu dôkladne premiešala rukami,....
  7. ...pridala som domácu strúhanku na zahustenie,....
  8. ...a znovu som všetko dôkladne spracovala rukami na jednoliate tvárne mäsové cesto, ktoré som odložila na 1 hodinu do chladničky odpočívať, aby sa dobre prepojili všetky chute.
  9. Vlhkými rukami, namočenými v studenej vode, som z fašírkovej hmoty vytvarovala gule o priemere asi 5 cm - 7 cm,...
  10. ...ktoré som trocha sploštila, zabalila do tenkých plátkov mäsitej údenej slaniny, vložila do pekáčika, podliala olejom a nezakryté som dala piecť do rúry/trúby :-)
  11. Piekla som 30 minút pri teplote 190 stupňov C.
  12. Podávala som horúce so zemiakovým pyré, ktoré som omastila chutným slaninovým výpekom. Recept pridávam pre milovníkov pikantnej údenej chute, na ktorej sa podieľa údená slanina spolu s úžasnou chuťou údenej mletej papriky.