Pikantné fašírky v kabátiku z údenej slaniny (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som z mletého mäsa, cibule, cesnaku, pálivej papriky, sladkej mletej údenej
papriky fašírkovú zmes, vytvarovala som z nej guľky, obalila v údenej slanine a upiekla,
výborne chutili so zemiakovým pyré - vhodné na obed alebo na večeru.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy som dala mleté mäso, soľ...
- ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie, údenú sladkú mletú červenú papriku,...
- ...prelisovaný cesnak, na jemnučko posekanú pálivú sušenú papriku,...
- ...jedno vajce,...
- ...posekanú cibuľu,...
- všetko som spolu dôkladne premiešala rukami,....
- ...pridala som domácu strúhanku na zahustenie,....
- ...a znovu som všetko dôkladne spracovala rukami na jednoliate tvárne mäsové cesto, ktoré som odložila na 1 hodinu do chladničky odpočívať, aby sa dobre prepojili všetky chute.
- Vlhkými rukami, namočenými v studenej vode, som z fašírkovej hmoty vytvarovala gule o priemere asi 5 cm - 7 cm,...
- ...ktoré som trocha sploštila, zabalila do tenkých plátkov mäsitej údenej slaniny, vložila do pekáčika, podliala olejom a nezakryté som dala piecť do rúry/trúby :-)
- Piekla som 30 minút pri teplote 190 stupňov C.
- Podávala som horúce so zemiakovým pyré, ktoré som omastila chutným slaninovým výpekom. Recept pridávam pre milovníkov pikantnej údenej chute, na ktorej sa podieľa údená slanina spolu s úžasnou chuťou údenej mletej papriky.