Pikantná, ale tiež voňavá dobrota

Autor receptu: noelia

Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit uplne vsade, ale nemozem ich paradoxne jest cele. Pred casom mi moja francuzska priatelka a susedka doniesla v misticke cosi, co malo krasnu jemnu konzistenciu, zelenkavu farbu a vonalo nadherne po olivach a cesnaku. A tak ak budete citat dalej, dozviete sa, ako jednoducho sa pripravi "olivovocesnakovosyrova" pomazanka.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do mixera podla vlastneho vyberu (staticky ci ponorny) dame balicek ci konzervu vykostkovanych oliv zelenych pripadne ciernych bez nalevu.
  2. Pridame polievkovu lyzicu kvalitneho olivoveho najlepsie za studena lisovaneho oleja, dva struciky cesnaku (alebo viac ci menej podla chuti ) a niekolko asi dvojcentimetrovych kuskov parmezanu, alebo ineho tvrdeho syra podla vlastnej chuti a uvazenia a nakoniec malu konzervu sardeliek (ancoviciek). Ak syr nepridate vobec, ziskate rovnako dobru, ale menej kaloricku a este zdravsiu variantu olivovej pomazanky.
  3. Vsetko rozmixujeme, mozeme pouzit aj ponorny mixer priamo v nadobe, z ktorej budeme natierku konzumovat.
  4. Vysledkom by mala byt hladka a krasne homogenna natierka, ktoru mozete konzumovat k pikantnym syrom, s hriankami, cerstvym chlebom, alebo po pridani maleho mnozstva vody ju mozete upravit na velmi specificku omacku k cestovinam alebo malo vyraznemu kuraciemu a telaciemu masu. Vyborne chuti s pecenymi zemiakmi.