Peťúšikov zákusok z 18 vajec

Autor receptu: tori111222

Toto je obľúbený zákusok môj syna, takže ho musím niekedy piecť aj cez týždeň. Priznám sa je to jediný zákusok, ktorý pečiem rada, lebo sa rýchlo a ľahko urobí. Ale keď ma kopne múza, upečiem a vyzdobím všetko.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: 6 bielka vyšľaháme do polovice, postupne pridávame kryštálový cukor a úplne do tuha vyšľaháme. Do toho za stáleho šľahania pridáme žĺtka a kakao s múkou. Mierne zamiešame. Pečieme na plechu s pomasteným a múkou posypaným papierom, na 180 C asi 13 minút. Cesto sa pečie 3 krát po 6 vajec, takže tri pláty.
  2. Plnka: Mlieko, múku a vanilkový cukor uvaríme na hustú kašu a do vychladnutého vmiešame celé maslo. Plnku rozdelíme na dva pláty, prikryjeme tretím a dáme naň polevu .
  3. Poleva: maslo, vodu, cukor a kakao spustíme na slabom ohni, vymiešame do hladka, aby bolo horúce, nesmie však vrieť. Natrieme na koláč, necháme stuhnúť voľne, nie v chladničke. Potom ho pokrájame a môžeme jesť. Pozor, rýchlo sa spraví, ale rýchlejšie zje! Prajem Dobrú chuť.