Perníčky s orechom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Hned mäkké.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme vodu,cukor a med.
  2. Na sporáku necháme cukor za stáleho miešania roztopiť.Nemalo by vrieť.Sirup necháme vychladnúť.
  3. Do vychladeného sirupu zapracujeme vajcia a suché suroviny.
  4. Ked je hmota spojená,tak na doske ešte cesto dobré vypracujeme a necháme v chlade 12 hodín odpočívať.
  5. Pred pečením si cesto dáme ešte pri izbovej teplote odpočinúť aspoň 2 hodinky a tak ho postupne rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme z neho rôzné tvary.Ukladáme na vymastený plech a to aj hustejšie.Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechom.Pečieme približne 10 minút,ale to si už každý musí ustražiť,lebo každá rúra pečie ináč.Je dobré piecť pár minút na vyžšej teplote a potom teplotu stiahnúť o pár stupňov nižšie.To platí pri všetkých perníkoch či medovníkoch.Aspoň ja to mám tak odskúšané.
  6. A môže sa papať.