Perníčky s orechom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Hned mäkké.
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Do misky si dáme vodu,cukor a med.
- Na sporáku necháme cukor za stáleho miešania roztopiť.Nemalo by vrieť.Sirup necháme vychladnúť.
- Do vychladeného sirupu zapracujeme vajcia a suché suroviny.
- Ked je hmota spojená,tak na doske ešte cesto dobré vypracujeme a necháme v chlade 12 hodín odpočívať.
- Pred pečením si cesto dáme ešte pri izbovej teplote odpočinúť aspoň 2 hodinky a tak ho postupne rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme z neho rôzné tvary.Ukladáme na vymastený plech a to aj hustejšie.Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechom.Pečieme približne 10 minút,ale to si už každý musí ustražiť,lebo každá rúra pečie ináč.Je dobré piecť pár minút na vyžšej teplote a potom teplotu stiahnúť o pár stupňov nižšie.To platí pri všetkých perníkoch či medovníkoch.Aspoň ja to mám tak odskúšané.
- A môže sa papať.
|