Perkelt z bravčových paprčiek
Autor receptu: orajnr
Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá sa ale musí jesť horúca. Vrele doporučujem.
Postup
- Očistené bravčové paprčky uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a celé korenie. Ja ich zvyčajne varím v tlakovom hrnci - sú uvarené za necelú hodinu. Keď sú paprčky uvarené vyberieme ich z vody, necháme vychladnúť a odstránime kosti.
- Cibulu nakrájame na menšie kocky a dáme usmažiťt na rozpálený tuk do zlatista. Potom pridame vykostené paprčky, mletú červenú papriku, rozotrený cesnak,vegetu, bujonovú kocku, koriander, feferonkovú pastu, soľ a poprášíme múkou. Dobre premiešame a zalejeme vývarom z paprčiek Necháme prejsť varom a prípadne dochutíme. Pre vylepšenie chuti pridáme trochu majoránky.
- Ako prílohu doporučujem halušky, alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť.