Penne s lososom

Autor receptu: dora

Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, avšak chutný a rafinovaný.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny dáme variť. Medzitým hodíme na rozohriaty olivový olej na väčšej panvici nadrobno nakrájanú cibuľku a na kocočky nakrájaného lososa.
  2. Keď sú cestoviny dovarené, scedíme ich a hodíme na panvicu k lososu. Zalejeme smotanou, posolíme a necháme na plameni za stáleho miešania, kým nám omáčka nezhustne. Podávame.
  3. Neoplatí sa odkladať cestoviny takto pripravené, je lepšie ich konzumovať čerstvé, lebo zo smotany nezostane nič, len roztopený tuk a to nie je nič chutné.