Penne s lososom
Autor receptu: dora
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, avšak chutný a rafinovaný.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny dáme variť. Medzitým hodíme na rozohriaty olivový olej na väčšej panvici nadrobno nakrájanú cibuľku a na kocočky nakrájaného lososa.
- Keď sú cestoviny dovarené, scedíme ich a hodíme na panvicu k lososu. Zalejeme smotanou, posolíme a necháme na plameni za stáleho miešania, kým nám omáčka nezhustne. Podávame.
- Neoplatí sa odkladať cestoviny takto pripravené, je lepšie ich konzumovať čerstvé, lebo zo smotany nezostane nič, len roztopený tuk a to nie je nič chutné.