Pekanový koláč
Pekanový koláč s javorovým sirupom
Autor receptu: redakcia
Postup- Zmiešame maslo s múkou na mrveničku, pridáme trochu studenej vody a štipku soli. Vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Najlepšie je, keď si pripravíme cesto deň vopred, pretože by malo odpočívať
v chladničke 24 hodín. Ak nemáte čas, tak minimálne
hodinu pred plnením.
- Plnka: Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme
maslo, javorový sirup, rum a orechy rozlomené na polovice
alebo aj menšie časti. Pridáme kukuričný sirup.
- Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do okrúhlej koláčovej formy. Vyformujeme okraje. Spodok cesta poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúklo. Prikryjeme papierom na pečenie a na zaťaženie vysypeme suchým cícerom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút. Potom z korpusu odstránime cícer aj s papierom, vlejeme plnku a pečieme na ďalších 20 minút. Hotový koláč môžeme pred podávaním pocukrovať a poliať javorovým sirupom.
|