Pečivo-žemle, rožky

Autor receptu: dadecova

Najlepší recept zatiaľ aký som našla.

20
porcií
1:25 minút
príprava
30 min minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok Vám napíšem že spolupracujem z domácou pekárničkou najlepšou kamkou, tak že to je celkom jednoduché. :) Cesto mi vymieša a kysne dokonale a dávam menu 13. Cestoviny, v tedy mi cesto nepečie. je to zhruba 1 hod. a 25 min.
  2. Múku pomiešame so soľou.
  3. Do druhej nádoby pri chystáme vodu, mlieko, olej pridáme aj droždie a cukor troška pomiešame.
  4. Všetko dáme do pekárničky, pomocníčky.
  5. Ked máme cesto hotovo, rozdelíme na malé bochníky alebo rožky pletenky čo už len chcete prikryjeme utierkou a necháme cca 15 min aby ešte vykyslo, kým sa trúba zohreje. Dáme na plech po natierame vajíčkom zmiešaním z vodou a pečieme cca 18 minút na 200 stupňov. Koľko kusov z toho bolo neviem lebo voľáko som nestihla počítať :) Možno je tu toho plno ale musela som sa pochváliť mojim prvým pokusom !!