Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný sviatočný deň som pripravila vynikajúcu rybku-pleskáč...každé leto dostávam od od môjho zlatého bračeka tento darček...milujem všetky ryby,ale nie z obchodu...pokiaľ dostanem tento poklad, snažím sa, aby som urobila radosť nie len nám z chutného jemného mäska, ale je to aj poďakovanie pre brata...dnes som ju upiekla na masle a poliala som ho pri pečení koňakom...vydarila sa a veľmi nám chutila..
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som išla na záhradu a pozbierala som si zeleninu....na zdobenie aj na šalát..
- rybku som poriadne umyla...osušila...-
- rybku som osolila morskou soľou, posypala mletým čiernym korením a pokvapkala šťavou z citrónu...
- maslo som nakrájala na plátky a uložila som ich pod rybku aj na jej povrch...pridala som pokrájané paradajky a poliala som ju koňakom...počas pečenia, som ju ešte niekoľko krát poliala koňakom...rybka sa piekla na 200st. 20min.
- upečenú rybku som preložila na misu, ozdobila zeleninou...podávala som ju so zeleninovým šalátom...rybie mäsko si najlepšie viem vychutnať bez prílohy, iba so šalátom...prajem vám dobrú chuť..
- pestrofarebné reďkovky, ktoré s obľubou pestujem každý rok...ich výhodou nie je iba ich krásne zafarbenie, ale keď reďkovka dosiahne svoju zrelosť, vyvráti sa zo zeme a zostáva v zemi iba dlhý koreň, netreba pozerať, či je už zrelá..a druhá dôležitá vec...táto reďkovka, ani po dozretí nedrevitie...
- táto krásna ružička, je pamiatka na moju maminku...mala ju zasadenú pod oknom, kde na lavičke sedávala..presadila som si ju k sebe a je na čelnom mieste, pri príchode do dvora ako prvú vidieť práve túto ružičku..
- na tento park sa pozerám, keď ráno otvorím dvere...