Pečený pleskáč na masle s koňakom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný sviatočný deň som pripravila vynikajúcu rybku-pleskáč...každé leto dostávam od od môjho zlatého bračeka tento darček...milujem všetky ryby,ale nie z obchodu...pokiaľ dostanem tento poklad, snažím sa, aby som urobila radosť nie len nám z chutného jemného mäska, ale je to aj poďakovanie pre brata...dnes som ju upiekla na masle a poliala som ho pri pečení koňakom...vydarila sa a veľmi nám chutila..

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som išla na záhradu a pozbierala som si zeleninu....na zdobenie aj na šalát..
  2. rybku som poriadne umyla...osušila...-
  3. rybku som osolila morskou soľou, posypala mletým čiernym korením a pokvapkala šťavou z citrónu...
  4. maslo som nakrájala na plátky a uložila som ich pod rybku aj na jej povrch...pridala som pokrájané paradajky a poliala som ju koňakom...počas pečenia, som ju ešte niekoľko krát poliala koňakom...rybka sa piekla na 200st. 20min.
  5. upečenú rybku som preložila na misu, ozdobila zeleninou...podávala som ju so zeleninovým šalátom...rybie mäsko si najlepšie viem vychutnať bez prílohy, iba so šalátom...prajem vám dobrú chuť..
  6. pestrofarebné reďkovky, ktoré s obľubou pestujem každý rok...ich výhodou nie je iba ich krásne zafarbenie, ale keď reďkovka dosiahne svoju zrelosť, vyvráti sa zo zeme a zostáva v zemi iba dlhý koreň, netreba pozerať, či je už zrelá..a druhá dôležitá vec...táto reďkovka, ani po dozretí nedrevitie...
  7. táto krásna ružička, je pamiatka na moju maminku...mala ju zasadenú pod oknom, kde na lavičke sedávala..presadila som si ju k sebe a je na čelnom mieste, pri príchode do dvora ako prvú vidieť práve túto ružičku..
  8. na tento park sa pozerám, keď ráno otvorím dvere...