Pečené zemiaky - Škaredé

Autor receptu: 2010

Male pekne domace to je lahko a co so starymi , skaredymi , velkymi,treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych.Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.

20 minut minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mame velke skrobove a co s nimi?
  2. Oskrabeme , ostruhame , pookrajujeme ako treba. Ale !!! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob.
  3. Dame varit do vody na cca 10 minut ,su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat . Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut .
  4. Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme
  5. V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom- riadne. Ked to NEUROBIME budeme mat prilepene zemiaky ! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran .
  6. Ke je chladno ako teraz na Slovensku dame do rury ale ked je ako dnes u nas dame vonku do BBQ. aby sme sa dnu neuvarili.
  7. Pecieme, pecieme cca 40 minut ,sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak.
  8. Servirujeme ako kazdemu chuti ... kysla smotana atd...? Dobru chut.