Pečené zemiaky - Škaredé
Autor receptu: 2010
Male pekne domace to je lahko a co so starymi , skaredymi , velkymi,treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych.Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.
20 minut minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mame velke skrobove a co s nimi?
- Oskrabeme , ostruhame , pookrajujeme ako treba.
Ale !!! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov!
Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob.
- Dame varit do vody na cca 10 minut ,su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat . Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut .
- Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi.
Vsetko opatrne poprehadzujeme
- V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom- riadne. Ked to NEUROBIME budeme mat prilepene zemiaky !
Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran .
- Ke je chladno ako teraz na Slovensku dame do rury ale ked je ako dnes u nas dame vonku do BBQ. aby sme sa dnu neuvarili.
- Pecieme, pecieme cca 40 minut ,sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak.
- Servirujeme ako kazdemu chuti ... kysla smotana atd...?
Dobru chut.