Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá rád tuniaka tak v tomto podaní to určite ocení. A keďže dnes máme sviatok troch kráľov, zvolili sme takýto ľahký pokrm po všetkých tých prehreškoch z vianoc.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru.
Umyté a osušené zemiaky v šupke prepichneme vidličkou (aj na troch miestach), zabalíme jednotlivo do alobalu a dáme na hodinu piecť.
- Tuniaka dáme z konzervy odkvapkať, medzitým si papriku pokrájame na malé kúsky.
Biely jogurt, tuniak a papriku dáme do misky a premiešame, pridáme šťavu z polky citróna a troška soli. Všetko spolu premiešame.
- Upečené zemiaky rozbalíme. Každý zemiak narežeme tak, aby ostal v celku, len stredom, mierne vydlabeme. Vydlabanú časť zo všetkých zemiakov vidličkou rozlačíme a pridáme k už hotovej plnke, tým troška zhustne.
Každý zemiak mierne osolíme, pridáme dovnútra roztopiť kúsok masla a naplníme tuniakovou zmesou.
- Dozdobíme a podávame, dobrú chuť.