Pečené zemiaky
Pečené zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť. Ale našla
som tento recept a nedalo mi ho nevyskúšať a
veru nám chutili. Ak ste prišli z roboty a neviete, čo rýchlo na večeru tak odporúčam.
30 minút príprava |
35-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Zemiaky nečistíme, len ich dobre poumývame, pokrájame na štvrtky ja som mala menšie, tak som krájala niektoré na polky a niektoré som ani nekrájala a zalejeme ich vodou na 10-15 minút.
- Zatiaľ si pripravíme marinádu, s ktorou ich premiešame.
Olej, tatársku omáčku, mletú údenú papriku a soľ.
- Dobre zamiešame.
- Zemiaky scedíme a vysušíme.
- Dobre ich premiešame v marináde.
- Vysypeme na plech, kde sme si dali papier na pečenie.
- Dáme do predhriatej rúry piecť na 180-200 stupňov na 35-40 minút. Ale každá si svoju rúru sledujte.
No a máme upečené - ešte som ich posypala syrom a pažítkou.
- Vyskúšajte - dúfam, že Vám budú chutiť tak ako nám.