Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s ktorými piekol zeleninu a mandľový dip, ktorý som chcela vyskúšať.

2-3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prichystáme suroviny.
  2. Olej, agávový sirup, majorán a rozmarín dobre zamiešame.
  3. Očistíme zeleninu, mrkvu a cuketu nakrájame na kolieska; zemiaky, tekvicu a tofu na kocky, paštrnák na väčšie hranolčeky. Zmiešame všetko s olejovou zmesou.
  4. Zeleninovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a v rúre predohriatej na 180°C pečieme 45 minút. Medzitým si pripravíme mandľový dip - zmiešame všetky suroviny na dip uvedené v zozname.
  5. Po upečení podávame. Všetka zelenina bude chutiť nasladlo, dip jej dodá orechovú (mandľovú) chuť. Jedlo môžeme na záver posypať i trochou petržlenovej vňate.