Pečené rebierka glazované čiernym pivom
Autor receptu: timara
Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som
sa už nemohla dočkať. . .
3-4 porcie |
10 minút príprava |
90-120 minút na 160-180 °C |
Postup
- Rebierka umyjeme, osušíme, poriadne osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misy (pekáča), na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú šalotku, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme čiernym pivom. Prikryjeme a dáme piecť približne na hodinu a pol, kým nie sú rebierka mäkké.
- Výpek zlejeme. Potrebné množstvo nalejeme do hrnca, pridáme pretlak, dijonskú horčicu, worchestrovú omáčku a nakrájanú chilli papričku. Varíme približne 15 minút, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nezredukujú na hustejšiu glazúru.
- Rebierka potrieme galzúrou a dáme zapiecť pod gril v rúre na 5-10 minút. V lete opekáme na grile :)