Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou(fotorecept)
Autor receptu: marianne
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy.Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky takto v pahrebe,ale vinom sme len zapijali a ked robim doma,vinkom podlievam aj v pekaci:-).Tentoraz som pouzila tymian citronovy,lebo na ten z prirody si este musim pockat....
4 porcie |
30 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Vypitvane pstruhy umyjeme,trosku osusime, vnutro rybky pokvapkame citronovou stavou, dobre osolime,posypeme cerstvo potlcenym korenim.Do kazdej dame,rozlozene koliesko cibule, vetvicky tymianu a tenky platok masla.Tak isto posolime,pokorenime vrch rybiek,poprekladame platkami masla a citrona.A polozime par vetviciek tymianu aj na vrch pstruhov.Odlozime najlepsie cez noc do chladnicky a az na druhy den pokracujeme v priprave.Ak sa ponahlame, robime hned.
- Na 1PL masla a 1 PL oleja(pouzila som olivovy) oprazime zvysok na kolieska nakrajanej cibule,ktoru rozlozime na dno pekaca ohnovzdornej misy.
- Na cibulu ulozime pstruhy,podlejeme vinom(mala som veltlinske zelene suche).
- Zakryjeme alobalom.
- Pecieme vo vyhriatej rure 15-20 min a dalsich 5 minut odokryte.Ja nie som moc zemiakova,uprednostnujem podavat s chlebikom alebo bagetkou,ale kto ma rad samozrejme moze podavat so zemiakmi a bielym vinom.
- ...a mozme papat:-)