Pečené kuracie stehno na masle a pomarančoch (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kuracie mäso a ovocie idú k sebe, vybrala som pomaranče pre svoje pohodlné nedeľné varenie.

1
porcia
20 minút
príprava
45+15 minút
na 180/200 gril °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som pomarančovú šťavu z polovice pomaranča, druhú polovicu pomaranča som pokrájala na kolieska.
  2. Kuracie stehno som očistila, umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a osolila z každej strany.
  3. Kuracie stehno som našpikovala cesnakom pomocou ostrého noža.
  4. Preliala som ho pomarančovou šťavou, na vrch som položila kolieska pomaranča a nechala som ho zakryté alobalom marinovať v chladničke 12 hodín, najlepšie cez noc.
  5. Asi 1 hodinu som kuracie stehno vybrala z chladničky, pridala som maslo, prikryla alobalom a vložila piecť do rúry.
  6. Piekla som 45 minút zakryté pri teplote 180 stupňov, potom som odstránila alobal, zapla som funkciu gril zvýšila som teplotu na 200 stupňov C a dopiekla som , kým nebola kožička pekne vypečená do chrumkava - u mňa 15 minút.
  7. Podávala som horúce so zemiakmi, ktoré som upiekla v pomarančovo - maslovom výpeku z kuracieho stehna, pridala som skaramelizované pomarančové kolieska, ktoré majú vynikajúcu chuť. Mäsíčko je krehké, jemnučké, mäkkučké. šťavnaté, priam sa rozplýva v puse, má príjemnú slanú maslovo - cesnakovo - pomarančovú chuť. Odporúčam tým, ktorí majú radi jemné maslové kuracie mäsko v kombinácii s ovocím