Pečené kura na citróne

Autor receptu: palma

Komerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu! Jeho príprava vás nebude stáť priveľa námahy a určite poteší všetkych členov vašej domácnosti aj uprostred týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kura osoľte, okoreňte naolejujte a dajte na pekáč. Do vnútra vložte 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájajte na mesiačiky. Hlavičku cesnaku prekrojte na polovicu a pridajte na pekáč. Pečte vo vyhriatej rúre prikryté alobalom asi 30 minút.
  2. Potom kura odokryte a pečte ešte ďalších 30 minúť do zlata. Asi 5 minút pred dopečením kuriatko potrite nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pre podávaním citróny vyberte, tie boli len na chuť a podávajte so šalátom alebo obvyklou prílohou.
  3. Náš tip: Ochutené bylinkové oleje sú skvelou vychytávkou pri varení. Vyskúšajte výberové repkové oleje s bylinkami, ktoré sú dostupné hneď v niekoľkých variantoch - s bazalkou, sušenými paradajkami alebo chilli!