Slané chuťovky
Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)
Postup
- Ak nemáme formičky, vyrobíme si ich z papiera a alobalu. Papier nastriháme na obdĺžniky, každý obdĺžnik zvinieme do kónusu, zalepíme bielou samolepkou a celý kónus obalíme do alobalu.
- Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a narežeme na úzke dlhé pásiky. Tie navíjame na pripravené formičky, začíname od špicu.
- Poukladáme na plech vystlaný papierom napečenie
- a natrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme pri 180 °C do zlatista. Po vyhladnutí kornútiky vyberieme z formičiek.
- Pripravíme plnku: Olivy rozmixujeme, ale nie úplne na kašu. Maslo nastrúhame na hrubých slzách.
- Pridáme šunku nakrájanú na kocky a koriandrovú vňať.
- Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a balzamikovým octom a všetko spolu rozmixujeme.
- Plnku premiestnime do cukrárenského vrecúška a napĺňame ňou kornútiky.
- Plnku posypeme jarnou cibuľkou nakrájanou najemno.
- Podávame ako chuťovky, jednohubky alebo predjedlo.