Pečené jahňacie stehno
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept)
Autor receptu: violeta
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 175 °C |
Postup- Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne.
Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.
- Mäso som opiekla a vo výpeku som orestovala nakrájanú cibuľu. Pridala som namočené sušené huby aj s vodou a scedené brusnice.
Pridala som aj bobkový list a borievky, drvenú rascu, mletú papriku a soľ podľa potreby.
- Opečené mäso som naukladala do zapekacej nádoby a zaliala hubovou zmesou.
Zakryté som piekla v teplovzdušnej rúre 10 minút na 220 °C a potom asi hodinu na 175 °C.
Počas pečenia som mäso prevracala a podľa potreby prilievala horúcu vodu.
- Asi 10-15 minút som nechala mäso dôjsť vo vypnutej rúre.
Ja som servírovala s ryžou a marhuľovým kompótom.
|