Pečené halušky s krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Tortovú formu potrieme rozpusteným tukom a posypeme múkou. Zmiešame orechy s cukrom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozpusteným maslom, každé koliesko obalíme v orechoch a poukladáme ich do vymastenej a vysypanej formy, tesne vedľa seba. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.
- Krém: zmiešame múku s cukrom, pridáme 100 ml mlieka, vajíčka a všetko spolu vyšľaháme. Ostatné mlieko prevaríme s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania nalejeme na žĺtkovú zmes. Do uvareného krému pridáme rum.
- Halušky tesne pred pečením posypeme orechmi, ktoré nám ostali z obaľovania. Halušky pečieme asi 35 minút.
Po upečení ich necháme trošku vychladnúť. Pred podávaním ich polejeme teplým vanilkovým krémom.
|