Pečené halušky s krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Tortovú formu potrieme rozpusteným tukom a posypeme múkou. Zmiešame orechy s cukrom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozpusteným maslom, každé koliesko obalíme v orechoch a poukladáme ich do vymastenej a vysypanej formy, tesne vedľa seba. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.
  2. Krém: zmiešame múku s cukrom, pridáme 100 ml mlieka, vajíčka a všetko spolu vyšľaháme. Ostatné mlieko prevaríme s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania nalejeme na žĺtkovú zmes. Do uvareného krému pridáme rum.
  3. Halušky tesne pred pečením posypeme orechmi, ktoré nám ostali z obaľovania. Halušky pečieme asi 35 minút. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť. Pred podávaním ich polejeme teplým vanilkovým krémom.