Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept)
Autor receptu: jaajmnam
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny. Tymián používam sušený, myslím, že čerstvý vynikne ešte lepšie. Cesnak podľa chuti, takisto aj soľ.
- Kolienka vykostím, nie som profesionálny kuchár, tobôž nie mäsiar, ale celé mi to trvá nie viacej ako desať minút.
- Zmäknuté maslo vymiešam s pretlačeným cesnakom, soľou a tymiánom.
- Na umyté, vykostené mäso "poukladám" maslovú hmotu.
- Takto pripravené kolienka zrolujem a previažem niťou.
- Vložím do pekáča, v ktorom je asi 1cm vody. Zakryté dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180C jednu hodinu. Potom ešte asi 30min "zapekám" do hneda.
- Hotové vyberiem na tanier a nechám aspoň 15minut pred podávaním oddýchnuť.
- Krájam na tenké pásiky a podávam klasicky s parenou knedľou "pokropenou" výpekom a s dusenou červenou kapustou. Ale už sme skúsili aj s dusenými zemiakmi na cibuľke a s červenou kapustou, tiež chutí výborne.