Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept)

Autor receptu: jaajmnam

Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Tymián používam sušený, myslím, že čerstvý vynikne ešte lepšie. Cesnak podľa chuti, takisto aj soľ.
  2. Kolienka vykostím, nie som profesionálny kuchár, tobôž nie mäsiar, ale celé mi to trvá nie viacej ako desať minút.
  3. Zmäknuté maslo vymiešam s pretlačeným cesnakom, soľou a tymiánom.
  4. Na umyté, vykostené mäso "poukladám" maslovú hmotu.
  5. Takto pripravené kolienka zrolujem a previažem niťou.
  6. Vložím do pekáča, v ktorom je asi 1cm vody. Zakryté dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180C jednu hodinu. Potom ešte asi 30min "zapekám" do hneda.
  7. Hotové vyberiem na tanier a nechám aspoň 15minut pred podávaním oddýchnuť.
  8. Krájam na tenké pásiky a podávam klasicky s parenou knedľou "pokropenou" výpekom a s dusenou červenou kapustou. Ale už sme skúsili aj s dusenými zemiakmi na cibuľke a s červenou kapustou, tiež chutí výborne.