Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: macusa
Dnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil mi
plány!
Chcela som niečo lahké zeleninové a on takto... No čo pre neho nespravím? :)
Určite bravčové na podobný alebo dokonca rovnaký spôsob pripravujete, ale ako
inšpirácia na víkend môže byť, no nie? ;)
2 - 3 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Bravčové karé si "zatiahneme" na oleji zo všetkých strán.
- Preložíme do pekáča, obalíme v provensálskych bylinkách, pokoreníme a posolíme, pridame bobkové listy, obložime nelúpanými strúčikmi cesnaku ( podľa chuti ) a polejeme olejom ktorý sme predtým použili pri "zatahovaní". Prilejeme asi 1 - 1,5 dcl vody . Prikryjeme alobalom a šup do rúry vyhriatej na 200°C. Takto prikryté pečieme cca 30 minút. Po 30 minútach odokryjeme a pečieme dalšiu pol hodinu. Mäso som nepodlievala a ani nepolievala výpekom - nebolo to potrebné.
- Horčicovú omáčku pripravíme nasledovne. Na oleji si opražíme kopcovitú lyžicu hladkej múky.
- Pridáme 1 dcl mlieka a ked nám začne "bešamel" hustnúť pridáme 3 dcl vývaru ( kedže som prave nemala čerstvý, rozpustila som si pol kocky bujonu v 3 dcl vody ) poriadne premiešame aby bola omáčka hladká.
- Po chvílke, ked začína hustnúť pridáme 1 - 2 lyžice horčice ( dajte radšej jednu, ak Vám bude málo dajte aj druhú ). Nepridávala som soľ ani korenie, ale chuť závisí od horčice ktorú použijete. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.
- Po hodine sa nám "prasačinka" takto krásne upiekla.
- A takto vyzerá z vnútra : šťavnatá, mäkkučká, jemne ružová...
- Na plátky mäsa sme si rozotreli upečené strúčky cesnaku a preliali horčicovou omáčkou. Ako príloha sa hodia pečené zemiaky a chladené pivo. :)