Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ešte stále mám tekvičky a nejem ich. Dnes som si upiekla jednu.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cesnak roztlačíme a zmiešame s olejom. Časťou tejto zmesi vymažeme menšiu zapekaciu misu. Ostatnú zmes si necháme na tekvicu.
  3. Do misy dáme nakrájanú tekvicu na podkovičky. Poprášíme červenou štipľavou paprikou, osolíme, pokvapkáme sojovou omáčkou, možeme pridať aj provensálske korenie a pokvapkáme ostatným olejom s cenakom.
  4. Zapekaciu misu prikryjeme a dáme piecť do rúry na 200 stupňov, asi 20 minút.
  5. V priebehu pečenia premiešame a dopečieme.
  6. Servírujeme najlepšie teplé, s bagetkami, pečivom,alebo chlebom,pokvapkaným olivovym olejom.