Pečená ryba v alobale (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dnes som robila poriadok v mrazáku a objavila som tam rybičku a trochu mrazenej papriky a rajčín čo si mrazím na jeseň a používam ako lečo. Dala som to všetko na jeden pekáč a večera bola hotová.
1 porcia |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Na alobal dáme vrstvu nakrájaných paprík, rajčín a cibule, osolíme. Rybu okoreníme korením na ryby, do brušnej dutiny dáme čerstvé bylinky - petržlenovú vňať, kmín. Na rybu poukladáme plátky masla, alobal uzavrieme a dáme na pekáč.
- Očistené, nakrájané zemiaky osolíme, okmínujeme, dáme kúsky masla, uzavrieme alobal a spolu s rybkou dáme piecť.
- Keď sú zemiaky mäkké alobal otvoríme a zapečieme zemiaky aj rybu.