Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú,
jednoduchšiu, časť. Spamätal som sa až už asi 30 mm široké a 210 mm dlhé pásiky z
filetov lososa boli zrolované do závitkov. Určite prípravu pridám v kompletnom
prevedení, keď ich budem robiť inokedy. S mojim krajším JA „realizujeme“ tzv. ľahký
týždeň, tak aj Vám dobre padne vzor variantu bezproblémového zaťaženia žalúdkov.
Príloha pečenej koreňovej zeleniny s rybou, naplňuje aj predstavy prísneho to „dietára“!
2 porcie |
12÷15 minút príprava |
33-40 minút na 200-210 °C |
Postup
- takže začal som s plnkou do závitkov z lososa; dôkladne, na hladko, som vymiešal po 2 PL mäkkého masla, pokrájaných lístkov čerstvej petržlenovej vňate, strúhanky (ale môžete použiť aj „Panko“ z čerstvého bieleho pečiva), jednu červenú kápiu v marináde, pokrájanú na malé kúsky, ¼ KL soli a čMČK podľa chuti; z tenšej „brušnej“ hrany filetu lososa som odrezal dva pásiky (~ 30×210), zbavil ich kože, na „ležato“ som ich natrel ~ 7 mm vrstvou vymiešanej plnky, zroloval do závitku a každý zaistil dreveným špáradlom
- koreňovú zeleninu som „vydrhol špecikefkou“ (je položená na koreňoch petržlenu) pod tečúcou vodou,
- porozkrajoval som ju, rozložil v pekáči, osolil, okorenil čerstvo mletým čiernym korením, pokropil ~ 2 PL oleja, premiešal a vložil na 17÷21´ do rúry vyhriatej na 210 °C / 420 °F
- asi po 20´ som pekáč opatrne vybral z rúry, zeleninu poobracal pomocou kuchyňskej „lopatky“, rozložil po nej hoblinky z PL masla a vrátil dopiecť na ďalších 17÷21´
- druhý „½_času“ som využil na opečenie závitkov ~ 3÷4´ na každej strane, ktoré som priebežne oblieval horúcou „emulziou“ z dvoch PL oleja a 2 PL masla;
- na plytkom tanieri to v complete vyzerali takto,
- alebo s rozpolenou vajíčkovou maffinou (rcp čoskoro uverejním) potom takto