Pečená brokolica
Autor receptu: shiculka
Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña
netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od mojej švagrinej -
vegetariánky, ktorá nás každoročne príjemne prekvapí nejakym zaujimavym receptom v
rámci Dña Vdakyvzdania. Príprava je nenáročná a vysledok vynikajúci.
10 minút príprava |
20-25 minút na 220 °C |
Postup
- Brokolicu môžete použit čerstvú alebo mrazenú. V druhom prípade na recept použijeme 2 vrecká ..
Rúru si predhrejeme na 220C.
- Brokolicu si nakrájame na menšie ružicky a poukladáme na plech alebo zapekaciu misu. (Záleží od množstva) Posypeme cesnakom a zalejeme olivovym olejom. Pridáme soľ,čierne korenie a jemne premiešame. Pečieme nezakryté 20-25minút.
- Do upečenej brokolice pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, nasekanù petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky. Ešte horúca brokolica všetky ingrediencie krásne spojí a prevonia. V pôvodnom recepte cherry paradajky neboli, ale ja mám rada trochu farieb na tanieri, tak som ich tam nakoniec zopár pridala. Premiešame a podávame.