Pečená bravčová sviečková v čepcovej blane plnená morčacím mäsom so šalviou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes celkom skvelý obed z domácej sviečkovej...plnila som ju pokrájanou morčacinou a dochutila sterilizovanou kápiou a čerstvou šalviou..táto kombinácia sa mi osvedčila a preto šalviu veľmi rada používam v plnených mäsách..skvele sa k nej hodia ako príloha opekané zemiaky, ktoré najprv uvarím 7.min. a potom opekám na masti..oblohou bola starilizovaná kápia..

4
porcie
50 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. bravčovú sviečkovú som vybrala z mrazničky aj s čepcovou blanou a morčacími prsiami...všetko som dôkladne umyla, osušila...do sviečkovej som si urobila otvor pre plnku...
  2. pokrájala som morčacie prsia na drobné kocočky, aj kápiu...
  3. šalviu som doniesla zo záhrady a dobre som ju umyla ...potom pokrájala na drobné kúsky..
  4. pokrájanú som pridala do plnky spolu s vajcom, soľou a čiernym mletým korením...všetko som dobre premiešala...
  5. otvor na sviečkovej som plnila lyžicou...naplnenú som spojila ihlicami..
  6. a zabalila som ju do čepcovej blany..ešte som ju troška osolila aj zvonku...dala som ju piecť do zapekacej misy...už som nepridala žiaden tuk, nakoľko sa v sieťke nachádza dosť...podliala som ju troškou vody a piekla sa 50 min..
  7. upečenú som vybrala z misy a nechala dobre vychladiť..
  8. vychladnutú som pokrájala na plátky...
  9. pokiaľ sa sviečková piekla, dala som uvariť zemiaky pokrájané na mesiačiky do osolenej vody..predvarím ich iba 7 min. potom ich scedím a dám opiecť na horúcej masti...zemiaky takto pripravené, zostanú pekné biele a hlavne sa nescvrknú po ochladení...všetko som uložila na tanier...ozdobila som kúskami červenej kápie, lístkami šalvie a pertržlenom okolo vykrajovaných paradajok...prajem vám dobrú chuť...