Pažítkové pesto (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Doteraz som robila niekoľko bylinkových omáčok no táto mi chutila asi najviac.
Suroviny sa môžu nasekať spolu v mixéri, ja som všetko robila ručne.
Postup
- Umytú a osušenú čerstvú pažítku som nastrihala nožnicami na bylinky. K nej sa pridá prelisovaný cesnak, ja som si nastrihala čerstvý podobný mladej jarnej cibuľke.
- Za hrsť orechov som najemno nastrúhala, pridala jedlý olej. Je na každom aký zvolí, aký má rád.
- Rúčkou z keramického mažiaru som bylinky olej a orechy poriadne popučila. Nastrúhala som si syr. Pridala som aj trochu plesnivého rokfortu, preto som nepoužila soľ. Spolu som všetko dobre premiešala a dala do misky. Uchováva sa v sklenenej dóze v chladničke, vraj takto vydrží aj 3 týždne.
- Na obed som si uvarila cestoviny a zmiešala s pestom.