Pažítkové pesto (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Doteraz som robila niekoľko bylinkových omáčok no táto mi chutila asi najviac. Suroviny sa môžu nasekať spolu v mixéri, ja som všetko robila ručne.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú a osušenú čerstvú pažítku som nastrihala nožnicami na bylinky. K nej sa pridá prelisovaný cesnak, ja som si nastrihala čerstvý podobný mladej jarnej cibuľke.
  2. Za hrsť orechov som najemno nastrúhala, pridala jedlý olej. Je na každom aký zvolí, aký má rád.
  3. Rúčkou z keramického mažiaru som bylinky olej a orechy poriadne popučila. Nastrúhala som si syr. Pridala som aj trochu plesnivého rokfortu, preto som nepoužila soľ. Spolu som všetko dobre premiešala a dala do misky. Uchováva sa v sklenenej dóze v chladničke, vraj takto vydrží aj 3 týždne.
  4. Na obed som si uvarila cestoviny a zmiešala s pestom.