Pavlova - snehový dezert

Autor receptu: alexdidi

Ľahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami a malinami.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Postup

  1. Na plech dáme papier na pečenie, nakreslíme kruh s priemerom asi 20 cm/napr. pomocou taniera/
  2. Rúru vyhrejeme na 150st. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Lyžicou postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme. Ocot zmiešame s kukuričnou múkou a poslednou lyžicou cukru ho pridáme do snehu z bielkov.
  3. Tuhý sneh rozotrieme v naznačenom kruhu na papieri tak, aby okraje ostali navýšené. Vložíme do rúry, teplotu znížime na 140st. a pečieme asi hodinu.
  4. Rúru vypneme a "pavlovu" v nej necháme úplne vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie a uložíme na servírovací podnos.
  5. Ostrým nožom kivi ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
  6. Vyšľaháme hustú šľahačku aj so stužovačom a navŕšime na snehový korpus. Na šľahačku ozdobne poukladáme kivi.
  7. Tip:okrem kivi, jahôd, malín môžeme použiť aj plátky ošúpaných broskýň a marhúľ alebo kocky ananásu. Snehový korpus môžeme pripraviť deň vopred, ale šľahačku a ovocie ukladáme max.hodinu pred podávaním.