Patizón vyprážaný v cesnakovom syre (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dostala som patizóny tak boli dnes na obed.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny-umyla patizóny a nakrájala na tenšie pásiky, očistila cesnak a nastrúhala syr.
  2. Natrela som ho syrom zmiešaným s jedným vajíčkom a cesnakom a dala do múky.
  3. Priložila ďalší patizón a dala do vajíčok ktoré som rozšľahala so soľou. Čiže obalovala som po dva plátky patizónu preto ho treba nakrájať na tenšie pásiky.
  4. Obalila v strúhanke.
  5. Takto som si obalila všetky nakrájané patizóny.
  6. No a začala som vyprážať.
  7. Vypražená prvá várka a takto som pomaličky vypražila všetky pripravené obalené patóny.
  8. Podávala som s uvarenými zemiakmi a paradajkovým šalátom.